Красимир Георгиев е първият българин, завършил успешно най-тежкия ултрамаратон в света – „Badwater“, провеждан в Долината на смъртта в Калифорния. Изминавайки 217-километровата дистанция за 37 часа и 37 минути, той финишира 34-ти от стартиралите 96 участника. Той е бягал в джунглите на Бразилия, в Сахара, и дори е тичал до Северния полярен кръг. Преди година тича по пътека 36 часа без да спре. Това бе първото подобно бягане в света, с благотворителна кауза да се съберат средства за деца с онкологични заболявания.

На 08 Май точно в 9:00 часа от Варна ултрамаратонецът започна своето ново предизвикателство. Сегашният му проект по Коридор номер 8 се нарича „Свързаност“. Пред Бългъринът са над 1200 км по трасето на паневропейския транспортен Коридор №8, който свързва България, Северна Македония и Албания. Целта на мащабното спортно събитие е да обедини активните хора от трите държави като по този начин се насърчава общуването между тях, развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса.
Това е уникално ултрамаратонско предизвикателство ! Ние екипът на Димбо сме горди, че сме част от него ! През тези петнайсет дни Красимир ще има до себе си своя екип и подкрепата на всички нас ! И ще го следва мобилния дом от семейството на LAIKA !

Красимир Георгиев, Благодарим ти за това, че ни правиш горди Българи !